Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Youth Olympic Games: En fjärdeplats för Sverige

Foto: WCF

Maja Roxin och Jonatan Meyerson tog sig vidare till semifinal i Youth Olympic Games. Matchen mot Storbritannien var jämn och välspelad. Den avgjordes tillslut i sista omgång då Storbritannien hade sista sten och kunde ta den poäng de behövde för att avancera till finalen. Bronsmatchen mot USA såg länge ut att gå Sveriges väg, då Maja och Jonatan spelade till sig en ledning efter halva. Men USA tog ikapp och lyckades tillslut stjäla sista omgången för vinst och medaljen.

YOG har spelats i Gangwon den 19-1 februari. Sverige representerades i mixed dubbel av Jonatan Meyerson och Maja Roxin. I fyrmannalaget spelade Vilmer Nygren, Astrid Linder, Ivan Almeling och Matilda Lindberg. Truppledare är Axel Sjöberg och Fanny Sjöberg.

Foto: WCF

Publicerad: 2024-02-06